Ekstraordinær kongres - derfor

Regionsnæstformand, Solveig Dein Kjeldgaard hilser den ekstraordinære kongres velkommen - også selv om den koster dbio kontingentkroner

”På dbio's ordinære kongres i 2012 blev det besluttet at igangsætte en evaluering af dbio's struktur.

Beslutningen blev truffet fordi de delegerede ønskede at se, om fagforeningen var gearet til at opfylde medlemmernes behov i fremtiden.

Evalueringen, som i daglig tale er blevet døbt strukturprojektet, førte blandt andet til forslaget om ændring af antallet af regionsbestyrelsesmedlemmer.”

Og selv om der kun er ét forslag om ændring af vedtægternes paragraf 11 vedr. valg i regionerne, er det en god ide at holde den ekstraordinære kongres:

Kongresforslaget lyder: "Regionerne skal fremover vælger 7-11 ordinære bestyrelsesmedlemmer, og der skal fremover ikke vælges suppleanter til regionsbestyrelserne. Fordelingsnøglen samt det samlede antal kongresdelegerede forudsættes at være som hidtil."

For det vigtigste er formålet med selve delegeretmødet - nemlig, at delagtiggøre de delegerede i strukturprojektets drøftelser og konklusioner, og at inddrage de dem i en drøftelse af, hvordan dbios opgaver bedst løses for og med medlemmerne. Så samtidig med kongressen bliver der mulighed for at lade de delegerede drøfte det samlede materiale fra strukturprojektet som et forarbejde til kongressen i 2015.

Altså hermed slår jeg fast - det er en god idé og mulighed for at skabe synergi på tværs af regionerne - og give de delegerede ”samme rygsæk”, så der kan skabes et fælles grundlag for kongressen i 2015.

Så velmødt til forberedelsesmøde for de delegerede, der er valgt i dbio-Syddanmark:

Den 10. april kl. 17 - på Kolding Sygehus.  Gå til tilmeldingssiden her

Venlig hilsen
Regionsnæstformand Solveig Dein Kjeldgaard.

Særligt benyttede sider på dbio.dk