dbio-MIDT nyt februar 2014

Generalforsamling Besparelser Århus Universitet Kvindeløb Synlighed Forskningens døgn

dbio-midtjylland februar 2014.

Generalforsamling

Kom og hør om bestyrelsen arbejde, vigtigst af alt kom og vær med til at sætte mål for de fremadrettede opgaver. Det bliver også muligt at møde Bert Asbild, formand og Camilla Bjerre, næstformand og vi skal fejre jubilarerne.

OBS. forslag senest 3.marts til dbio-midtjylland@dbio.dk og meget gerne af hensyn til forplejning tilmelding på regions hjemmesiden. 

Århus Universitet

 I den kommende uge vil ansatte fra alle faggrupper på Universitetet modtage en partshøring om uansøgt afsked, grundet besparelser. Desværre kan det også gælde bioanalytikere, fællestillidsrepræsentant, dbio og Akassen er klar til at hjælpe.

Forhandlinger

Året er startet med forhandlinger på Århus Universitetshospital omkring bioanalytikernes indplacering i ny stillings- funktionsstruktur og samtidigt ønsket om at harmonisere lønstrukturen for de matrikler, der på sigt flytter sammen. På nuværende tidspunkt kan der ikke refereres fra forhandlingerne, da de pågår.

En lignende opgave venter på Hospitalenhed Midt og i Hospitalsenheden Vest fylder struktur ændringer på specielt KBA meget for medlemmerne.

Herudover er der individuelle lønforhandlinger rundt i regionen og desværre også medlemmer, der er ramt af sygdom og sammen med dbio kæmper for at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet. 

Kvindeløb

I år bryder dbio-midtjylland med en mangeårig tradition i Århus, da vi ikke inviterer på Kvindeløb, deltager gebyret er for højt og yderligere har sponsor ikke overenskomst med sine ansatte. Vi arbejder på et samarbejde omkring "Klovneløb", der støtter hospitalsklovnenes arbejde.

8.marts Kvindernes Kampdag

dbio-midtjylland er medarrangør af et spændende program(vedhæftet), der afvikles på Kvindemuseet i Århus - satser på, det kan friste.

Synlighed

I 2014 sætter Danske Bioanalytikere initiativer i gang, der kan synliggøre fag og faggruppe. Der er brug for, at ALLE medlemmer hjælper: fortæl til børn, naboer, kolleger og patienter, hvad bioanalytikere kan.

Kom med forslag til "event" som dbio-midtjylland kan være med til at realisere, f.eks. : videoer, åbne huse, løb, fotoserier.... hvilken ide har du? Har du set videoen med Bent Hansen?

Forskningens døgn

24.-25.-26.april er Forskningens døgn - det er muligt at bestille en forsker til at holde foredrag.  Tirsdag 25. februar kl. 9 åbner "Bestilling af foredrag" lukker mandag d. 31. marts.  Bruger I muligheden til f.eks. et fyraftensmøde på laboratoriet vil dbio-midtjylland gerne være værter ved forplejningen, hvis I søger fra Aktivitetspuljen. Der er penge til lokale møder, søg dem til forskningens døgn eller et andet fagligt arrangement.

Jeg håber på, at se mange af Jer til generalforsamlingen og glæder mig over den store opbakning til Fyraftensmøde om Hudkræft i denne uge.

Venlig hilsen

Mette Thomsen, dbio-midtjylland@dbio.dk

Danske Bioanalytikere, Region midtjylland

Brug os 

Vi bioanalytikere er verdensmestre i at tage prøver, analysere og finde de rigtige svar. 80% af alle diagnoser stilles på baggrund af vores analyser.

Men vores viden om prøveforløb, effektivisering og kvalitetssikring kan bruges meget mere - til gavn for både patienter og kolleger.

Så brug os - vi stikker ikke. I hvert fald ikke hele tiden.​

Særligt benyttede sider på dbio.dk