dbio-Færøernes mangeårige formand er død

Mindeord for Ingun Joensen, mangeårig formand for Bioanalytikara felagi∂.

Nyhed

​Ingun Joensen døde pludseligt af en blodprop under en ferie i Portugal. Ingun var kredsformand for bioanalytikerne på Færøerne, Bioanalytikara felagi∂ i mere end to-årtier, og hun var stadig aktiv som bioanalytiker på halv tid på Klaksvík Sygehus.

Som ung færing drog Ingun Joensen i 1965 til København for at blive uddannet som hospitalslaborant. Hun var heldig at få en elevplads på Medicinsk Laboratorium i 1965 og blev færdiguddannet i 1968.

I 1973 vendte hun sammen med familien tilbage til Færøerne og bosatte sig i Klaksvík, hvor hun boede hele livet. Ingun Joensens mand var kok og drev en slagterbutik i byen. Parret fik tre døtre, og senere er seks børnebørn kommet til.

I slutningen af 1990erne pålagde Landsstyret på Færøerne sundhedspersonalet, at de selv skulle forhandle deres overenskomst. Tidligere havde LAH, som dbio hed dengang, forhandlet for de omkring 30 bioanalytikere på Færøerne.

Ingun Joensen var meget aktiv i samarbejdet med de øvrige sundhedsorganisationer på Færøerne, som indtil for nylig stadig forhandlede sammen om overenskomsten. Hun førte an og var samlingspunktet i 5´eren, som gruppen af de fem organisationer blev kaldt.

Det var, inden tunnelen blev bygget, og det var en dagsrejse at komme fra Klaksvík til Tórshavn, hvor forhandlingerne foregik. Men Ingun tog de mange rejser frem og tilbage i alskens vejrlig uden et kny.

Kredsen på Færøerne valgte at forblive som medlemmer af dbio, og Ingun Joensen repræsenterede trofast de færøske bioanalytikere på dbio’s kongresser. Ingun Joensen havde et stille væsen, men hun var sikker på sine holdninger og fast i sine standpunkter.

Hun var en stærk repræsentant for bioanalytikerne på Færøerne og lod aldrig en chance gå fra sig for at gøre danske bioanalytikere interesserede i at komme til de grønne øer og arbejde.

Ingun Joensen havde i flere år udtrykt, at hun gerne ville stoppe som formand, og ved sidste generalforsamling erklærede hun, at hun kun tog et år til på posten. Hun skulle således være stoppet i foråret 2015, hvor hun også regnede med at gå på pension.

Hos hendes kolleger både på sygehuset og i bioanalytikerkredsen samt i Danske Bioanalytikere vil Ingun Joensen blive savnet.

”Hvem skal vi nu spørge til råds”, lyder det fra mange.

Ingun Joensen havde så meget viden, som alle andre kunne trække på. Hun bliver svær at undvære og erstatte.

Ingun Joensen blev 69 år. Vore tanker går til hendes kolleger og familie. Æret være hendes minde.

ingun_web

SKREVET AF

​Elin Rasmussen, næstformand, Bioanalytikara felagi∂

Bert Asbild, formand, dbio

Martina Jürs, næstformand, dbio

Camilla Bjerre, næstformand, dbio

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk