Blodprøvetagning - hvem gør hvad

I processen omkring generalplan for Sydvestjysk Sygehus har der flere gange været talt om, fra direktionens side, at blodprøvetagningen fremover skulle udføres af rekvirenten og ikke en bioanalytiker på runde/akutkald.

dbio-Syddanmark

​Det er nu dukket op til overfladen igen og på trods af laboratoriehusets (KDA) ledelse har forsøgt at argumentere for det uhensigtsmæssige i dette har direktionen fastholdt, at det var et scenarie, der skulle arbejdes hen imod.

På Århus Universitetshospital havde ledelsen fået samme ide, men ved et godt benarbejde af regionsformand, TR og FTR lykkedes det at skaffe det materiale og de argumenter, der var nødvendige for at få det taget af bordet igen.

Regionsformand, næstformand og Tillidsrepræsentanter på Sydvestjysk Sygehus har fået adgang til dette materiale og skal nu, efter sommerferien, i gang med at overbevise direktionen om bioanalytikernes kompetencer, om det kvalitetstab, der kan blive følgen, og om at vi rigtig gerne vil tilpasse os den nye virkelighed, med krav om stadig hurtigere svartider.

Vi vil gøre alt hvad vi kan for fortsat at være en del af det tværfaglige team, der er omkring patienterne, men er også meget bevidste om at det, fra bioanalytikernes side, kræver omstillingsparathed og åbenhed overfor at arbejde på nye måder.

Vores håb er også at få et møde i stand med Sundhedsdirektør Jens Elkær , så vi kan høre nærmere om Regionens overordnede tanker.

Af Hanne Nielsen Bonde, regionsformand

blodprøvetagning

Særligt benyttede sider på dbio.dk