Bioanalytikerformand: ”Den helt rigtige beslutning at trække sig nu”

Søndag trak Lizette Risgaard sig fra posten som formand for FH efter de seneste dages pressehistorier om upassende adfærd. Danske Bioanalytikeres formand afventer nu resultatet af en uvildig advokatundersøgelse, men der må aldrig herske tvivl om, hvor fagbevægelsens står med hensyn til krænkelsessager, fastslår Martina Jürs.

Nyhed
Skrevet af
Helle Broberg Nielsen, journalist
FH logo

FH-formand Lizette Risgaard er nu fortid i FH. Søndag morgen lagde den krænkelsesanklagede formand et opslag på Facebook, hvor hun meddelte, at hun trak sig fra posten.

Beslutningen kommer efter afsløringer i pressen af grænseoverskridende adfærd af intim karakter overfor yngre mandlige ansatte, hasteindkaldte krisemøder i FH, en midlertidig aftale om at gå på orlov, iværksættelsen af en ekstern advokatundersøgelse – samt ikke mindst ovenpå, at en række medlemsorganisationer, bl.a. HK, under stor pressebevågenhed lørdag trak støtten til Risgaards mandat.

Det er den helt rigtige beslutning at trække sig nu. Der har været et voldsomt presse-uvejr, og selv om der også her skal en fair proces til, så vi kan finde ud af, hvad der er op og ned, må der aldrig herske tvivl om, hvor fagbevægelsen står i disse sager.
Martina Jürs, formand, Danske Bioanalytikere

”Det er den helt rigtige beslutning at trække sig nu. Der har været et voldsomt presse-uvejr, og selv om der også her skal en fair proces til, så vi kan finde ud af, hvad der er op og ned, må der aldrig herske tvivl om, hvor fagbevægelsen står i disse sager. Vi tolererer naturligvis ikke nogen form for krænkende adfærd. Og det er underordnet køn, alder, magtposition eller andre forhold,” pointerer formanden for Danske Bioanalytikere - dbio, Martina Jürs.

Formanden for dbio vil blandt andet gerne have afdækket, om der også er foregået et systemsvigt i sagen; om man i FH’s ledelse har kendte til sagerne uden at agere på dem.

”Jeg synes, at Lizette Risgaard har været en dygtig formand for FH og hun har sammen med medlemsorganisationerne skabt mange gode resultater. Men ingen kan stå i spidsen for en hovedorganisation, når der ikke er tillid til vedkommendes troværdighed,” siger Martina Jürs.

Særligt benyttede sider på dbio.dk