Billeder og referat fra det politiske valgmøde

Valgmøde i Sundhedskartellet

​Mandag den 18. maj havde Sundhedskartellet i Nordjylland arrangeret vælgermøde i forbindelse med det forestående folketingsvalg. Valget nåede dog ikke at blive udskrevet, men entusiasmen hos både panel og deltagere fejlede  ikke noget.

De deltagende politikere var Flemming Møller Mortensen fra Socialdemokrater, Stine Brix fra Enhedslisten, Karsten Lauritsen fra Venstre og Thomas Krog fra SF.

Der var omtrent 50 medlemmer og pårørende fra Sundhedskartellets organisationer tilstede.

Emnerne der blev diskuteret kom vidt omkring:

Det siger sig selv, at sygehusenes økonomi var et hot emne, hvad det gør ved de ansatte og hvad det gør ved patienterne, når der skal spares. Også struktur, forebyggelse, bedre psykiatri var gode emner. Hvordan effektiviserer vi arbejdsgange, og er det det, der skal løse problemerne.

Politikerne var alle villige til at bruge flere penge på sundhedsvæsenet. Det var nok forskelligt hvad de ville bruge dem til. Der blå lejr talte om patientrettigheder og ventetidsgarantier. Der røde lejr mere til øget omsorg, forebyggelse, og flere penge til de svageste og mere oversete patientgrupper. Også overgangen fra sekundær til primær sektor var væsentlige emner.

Pressen var også inviteret og Nordjyskes journalist på området var mødt frem med en fotograf. Aftenen sluttede kl. 21.30 og der var helt igennem tilfredshed med arrangementet fra alle sider

Valgmøde_LR17925
Valgmøde_LR17997
Valgmøde_LR17952
Valgmøde_LR17959
Valgmøde_LR17949

Særligt benyttede sider på dbio.dk