Analyse af laboratorieområdet er i fuld gang - vi følger processen tæt

Dataindsamling, interview og workshops har været i gang i flere måneder, men det har været mere end svært for dbio, at få indsigt og indflydelse i processen. Vi forsøger dog at følge det tæt, da det kan få stor betydning for laboratorieområdet.

dbio-Hovedstaden
RegH_logo_RGB

I september 2016 kunne ​man som en del af Budgetforliget for 2017 læse, at der skal ske en ”Udviklingsorienteret analyse af de diagnostiske funktioner i Region Hovedstaden”. Målet er, at se på muligheder for at videreudvikle området frem til 2020 og det blandt andet gennem effektivisering og bedre udnyttelse af kapaciteten. Analysen skal gennemføres i perioden september 2016 til august 2017 og elementer af resultatet kan allerede komme til at indgå i budgetprocessen for 2018.

Da denne analyse kan få store konsekvenser for både laboratorie- og røntgenområdet, har vi forsøgt at finde ud af, hvad der mere konkret ligger i dette projekt og hvordan vi kan få indflydelse på processen. Det har bestemt ikke været nemt, da projektet har ligget på embedsmandsplan. Derfor har vi kun kunnet følge arbejdet via de informationer vi har fået fra andre. Vi ved, at der i efteråret har været dataindsamling og interview af afdelingsledelserne samt workshop med udvalgte ledelsespersoner. 

Fornyelig lykkedes det så endelig, at få det forankret i regionens MED-udvalg, dog uden at det har haft den store betydning indtil nu. Har også forsøgt via brev til regionsformand Sophie Hæstorp Andersen, at få sikret indflydelse.

Vi har inviteret fællestillidsrepræsentanter og ledende bioanalytikere i afdelingsledelse til et møde d. 5.4.2017 for i fællesskab at drøfte, hvad vi ved og hvad vi tror der er i vente - samt vores muligheder for at påvirke processen og den endelige beslutning.

Særligt benyttede sider på dbio.dk