Årsmøde i FTF

D. 12. november holdt FTF Region Sjælland ”årsmøde” – det svarer til dbio’s generalforsamling. FTF’s bestyrelse er sammensat af repræsentanter fra de faglige organisationer under FTF.

D. 12. november holdt FTF Region Sjælland ”årsmøde” – det svarer til dbio’s generalforsamling. FTF’s bestyrelse er sammensat af repræsentanter fra de faglige organisationer under FTF – både privat-, stats- og kommunal-/regionsansatte. FTF er vores ”hovedorganisation”, og det er vigtig for dbio at få indflydelse på den politik og de indsatser FTF står for ude lokalt og ligeledes være synlige som faggruppe. dbio-Sjællands formand Anne Sørensen er med i den regionale FTF bestyrelse og man bliver valgt for en 2 årig periode. Anne blev genvalgt til FTF bestyrelsen.

Der var mødt 8 bioanalytikere op til årsmødet, hvilket er meget flot i forhold til vores faggruppes størrelse – vi var faktisk den org., der havde flest deltagere. I alt var der omkring 45 til årsmødet. FTF’s formand, Bente Sorgenfrey, havde et indlæg om tillidsreformen og baggrunden for at deltage i arbejdet. Bente kom ind på, at der ikke er for mange penge. Det stiller bl.a. krav til fagbevægelsen. Der kommer markant omfordeling af midler, som er aftalt mellem regering, KL og regioner. Der vil fortsat være meget fokus på dokumentation og kontrol, men det rene bureaukrati skal fjernes. Der skal være styring efter mål og resultater med plads til de fagprofessionelle. Bente opfordrer til at man selv gør sig klart, hvilke mål man gerne vil styre mod, og derefter søger optimal indflydelse på hvilke mål det skal være. Arbejdsgiveren skal forpligtes på åbenhed om mål og krav. En velfungerende tillidsreform vil være et opgør med new public management, og sikre at tillid og ansvar hænger tæt sammen. Ledelsen skal turde være innovativ og skabe plads til det fra medarbejderne. Bente Sorgenfrey afsluttede med at fastslå, at det ER en stor ledelsesopgave, og at det er meget vigtigt, at der bliver arbejdet med principperne i MED sammenhænge.

Dernæst holdt professor Flemming Ibsen fra AUC et oplæg om fagbevægelsens muligheder, baseret på forårets lockout. Ledelsesrettens pointe er at man kan ansætte og afskedige det nødvendige antal medarbejdere og tilrettelægge arbejdet. Fagbevægelsen har lige siden forsøgt at modificere ledelsesretten ved at indføre samarbejdsrelationer. 

I perioder med krise har arbejdsgiveren retten og magten i mere omfattende grad. Arbejdsgiverne presser hårdt på for at få de decentrale aftaler. Arbejdsgiverne kæmper for ledelse og individuel løndannelse. Omvendt arbejder fagbevægelsen for samarbejde og kollektive aftaler. Men er fagbevægelsen rustet til at gå op mod den nye stil arbejdsgiverne lægger for dagen? Flemming Ibsen mente også, at for så vidt angår indgreb, så er det et spørgsmål om HVORNÅR man griber ind fra regerings side, man vil altid gøre det, når det vurderes, at samfundet kerneydelser er under pres. Han sagde endvidere, at der er stor splittelse mellem de offentlige organisationer. ”Den danske model er truet af indre blødninger” Var de afsluttende bemærkninger fra Flemming Ibsen. Det giver alt andet lige stof til eftertanke….

Efter de to indlæg aflagde bestyrelsen beretning og regnskab og der blev orienteret om valget til bestyrelsen. Umiddelbart efter årsmødet konstituerede bestyrelsen sig og  Bertha Langhoff Hansen, BUPL fortsætter som formand, Per Struwe Christensen fortsætter som næstformand og Gert Johansen fortsætter som kasserer. De enkelte udvalg fastlægges på det førstkommende bestyrelsesmøde, som foregår den 20. december 2013.

Der er mulighed for at være med i nogle af de udvalg eller netværk, som FTF bestyrelsen har nedsat, og flere bioanalytikere har da også i mange år været tilknyttet disse – Kirsten Werner Hansen i arbejdsmiljøgruppen, som bl.a. arrangerer Vinterkonference og fyraftensmøder, Jenny Heinrichs og Anne Sørensen) i Arbejdslivudvalget, som beskæftiger sig med hele MED og SU området og Solveig Rosendahl og Anne Sørensen, som sidder i uddannelsesnetværket, og de holder formøde med Bente Sorgenfrey før bestyrelsesmøderne i UCSJ. Det er meget spændende og givtigt arbejde.

Man kan læse mere om FTF Region Sjælland på www.ftf.dk

Anne Sørensen

Regionsformand, dbio-Sjælland

Tilbage til forsiden

Særligt benyttede sider på dbio.dk