420 bisoner og 19 medlemmer + deres familie

I alt 77 deltagere i forårets familiearrangement så bisonokser, hørte om opdræt, fik en dejlig frokost og legede "cowboylege".

dbio-Syddanmark

Af Dinah Sloth Andersen, webredaktør

2018-bisonstreamer

Søndag den 27. maj afholdt dbio-Syddanmark endnu en af sine familiedage. Denne gang gik turen til Ditlevdal Bisonfarm i Morud.

​19 medlemmer med familie havde valgt at tilbringe en dag i det fri med traktortur ud på den nordfynske prærie.

Under traktorturen var der en lille oplysning, som vel især kunne interessere dbio's medlemmer: Vi så en "bisonblodprøvetagningsboks". Boksen bruges også til andre formål, når bisonokserne skal have øremærker, dyrlægebehandling m.m. Men i boksen er der en særlig låge, som lukkes op, så man - uden at blive sparket - kan komme halsen på dyret; det er nemlig her blodprøven bliver taget. Det var lidt fagnørderi fra redaktørens side.

Efter traktorturen var der” byg selv bisonburgere” og konkurrencer i flaghejsning, bueskydning, pile -og lassokast.

Der var præmier til de tre bedste hold og børnene fra disse familier fik lov at vælge hver et brætspil. Børn og voksne gik til det med entusiasme og alle 77 deltagere så ud til at hygge sig.

Næste arrangement er den 30. september og her går turen til Tirpiz- bunkermuseum i Blåvand. Der kommer nyhed og opslag senere på sommeren. Så hold øje med hjemmesiden.

Herunder er en række billeder fra dagen.​​​​​

Billedgalleri 

Særligt benyttede sider på dbio.dk