Søges: Bioanalytiker med heltemod og laboratorieerfaring

Sundhedsministeriet efterlyser nu bioanalytikere til det danske sundhedsteam, som skal til Sierra Leone for bekæmpe ebolaudbruddet i Vestafrika.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist

ebolaresponsetraning_armymedicine

Træning og uddannelse før udsendelse til Vestafrika er altafgørende. Foto: Army Medicine/Flickr

Danmark bidrager til kampen mod ebola i Vestafrika på flere fronter, og nu ønsker regeringen at sende et hold af danske bioanalytikere, læger og sygeplejersker til Vestafrika. Sundhedsminister Nick Hækkerup håber på opbakning til indsatsen blandt sundhedspersonalet i Danmark.

"Sundhedsvæsnet i de vestafrikanske lande, der er ramt af ebola, er brudt sammen og fungerer stort ikke længere. Mange af de mennesker, der er syge, får ingen eller meget begrænset hjælp, og der er behov for, at man fra international side sender sundhedspersonale til de berørte lande for at hjælpe befolkningen", siger Nick Hækkerup og fortsætter: 

"I regeringen har vi derfor besluttet, at vi vil sende dansk sundhedspersonale til Sierra Leone. Og jeg håber, at nogle af vores dygtige læger, sygeplejersker og bioanalytikere er parate til at rejse til Vestafrika for sammen med kolleger fra blandt andet Irland og England at pleje og behandle de mange smittede og være med til at forhindre ebola i at brede sig", siger sundhedsministeren.

Første hold starter 7. december

Der skal udsendes et hold på op til 25 læger, sygeplejersker og bioanalytikere ad gangen, og det danske personale vil blive indsat sammen med et irsk hold i Sierra Leone, hvor det vil indgå i en stor britisk ledet operation.

Personalet vil blive indkvarteret i en base camp, som etableres og drives under ledelse af Beredskabsstyrelsen fra Danmark.

  • Første hold planlægges at starte den indledende træning og uddannelse i England den 7. december.
  • Uddannelsen i Danmark starter den 26. november i Roskilde.
  • Den samlede ansættelsesperiode på et hold vil være ca. 12 uger.
  • Heraf 2-3 ugers forberedelser i Danmark og England.
  • 6 ugers indsats i Sierra Leone.
  • 3 ugers observationsperiode efter hjemkomsten.

dbio forhandler for dig

Det danske bidrag organiseres og ledes af Forsvarets Sundhedstjeneste, som har erfaring med sundhedsfaglig indsats i udlandet.

dbio – Danske Bioanalytikere er fortsat i dialog med Forsvaret om kontraktens vilkår i forhold til blandt andet løn, og dbio arbejder for at bioanalytikere udsendes på samme vilkår som andet sundhedspersonale.

Danske Regioner har oplyst, at regionerne er indstillet på at give de frivillige, der er fastansat i en region, ret til tjenestefrihed uden løn i perioden og ret til at vende tilbage til samme stilling i regionen. 

Vil du afsted?

Interesserede kan henvende sig enten direkte til Forsvarets Sundhedstjeneste eller én af de kontaktpersoner, der er udpeget i hver af de fem regioner.

Inden da bør man som bioanalytiker kontakte dbio – Danske Bioanalytikere, som kan være med til afklare spørgsmål i forhold til udsendelsens vilkår, løn, sikkerhed, forsikringsforhold med videre.

Løn og ansættelsesvilkår for bioanalytikere, der skal udsendes med Forsvaret, er endnu ikke forhandlet på plads.

Det er derfor vigtigt, at du kontakter dbio og drøfter kontrakten, inden du skriver under.

  • Bioanalytikere med laboratorieerfaring
  • Til udsendelsen kræves flydende engelsk i skrift og tale
  • Ansøgere skal generelt være sunde og raske uden kroniske sygdomme
  • Ansøgere skal være i god fysisk grundform samt psykiske stabile
  • Ansøgere skal besidde gode sociale kompetencer

Kilde: Forsvaret

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk