Københavns sommeruniversitet

v/Hanne Nielsen Bonde

Regionsbestyrelsens drøftelser omkring ”Diagnostisk samarbejdspartner”, ”Borgernær bioanalytiker” og fagets fremtidige udvikling betød, at det blev besluttet at Hanne Nielsen Bonde skulle deltage i et kursus om ”Det borgernære sundhedsvæsen” på Københavns Universitet


Indgangen til kurset var:

  • De akut syge skal behandles på superhospitaler, og de mange personer med kroniske tilstande skal i stigende grad behandles i eget hjem ved en fælles indsats fra egen læge, kommune og hospitaler.
  • Hvordan sikrer vi, at patienten sættes i centrum, får øget indsigt i egen tilstand, tager ansvar og bliver en aktiv partner for at leve op til den aktuelle målsætning på omsorgs- og sundhedsområdet?
  • Hvilke teknologiske og/eller organisatoriske løsninger kan hjælpe hertil?
  • Hvordan sikrer vi, at de rigtige velfærdsteknologier bliver indført, og at de teknologier, der ikke virker, bliver valgt fra?


Kurset løb over en uge i august og dbio’s næstformand Martina Jürs deltog også. Det blev afsluttet med opgaveaflevering i oktober, som heldigvis fik karakteren ”bestået”.

Det var et spændende kursus, hvor vi kom langt omkring, og hvor vi gennemgik mange forskellige måder at drive sundhedsvæsen på.

Det blev også drøftet, hvad man skal være opmærksom på når og hvis man indfører velfærdsteknologi, og der var beskrivelser af mange modeller for implementeringer.
”Hvad gik godt og hvad gik skidt?”


Særligt benyttede sider på dbio.dk