Hvad betyder dbio’s Emblem for dig?

Kongresforslag: Emblem ændres til medlemsemblem

Nyhed
Skrevet af
Gitte Rees-Andersen
E,mblem

Som det er nu, har alle medlemmer med bioanalytikeruddannelse ret til at bære emblemet. Dette ønskes ændret på Kongressen til at gælde alle medlemmer af Danske Bioanalytikere - uanset uddannelsesbaggrund. Forslaget stilles af to kongresdelegerede fra dbio Syddanmark.

Regionsbestyrelsen diskuterer, hvorvidt vores emblem udstråler en bioanalytikerfaglighed eller en tilknytning til vores fagforening eller begge dele. Regionsbestyrelsen gør sig også tanker, om der skal være forskellige slags emblemer eller om vi helt skal afskaffe emblemet.

Kemi-Nørderi

Det første emblem blev til i 1958 og i 1970-71 kom benzenringene til.

Benzen er den simpleste af de aromatiske kulbrinter. Molekylet er bemærkelses-værdigt stabilt, netop grundet den aromatiske struktur med maksimalt orbitalt overlap og delokaliserede elektroner i ringen.
Ligesom benzenmolekylet er stærkt og stabilt, fordi der er flere benzenringe sammen, er vi bioanalytikere også er stærkest, når vi står sammen i fagforeningen.

PS: Hvis dit emblem er falmet og slidt, kan du henvende dig til din tillidsrepræsentant. Du får så et nyt emblem og skal aflevere det gamle.

Begrundelse fra forslagsstiller:
 ”Vi ønsker med dette forslag at ændre status på emblemet så det ikke er et uddannelsesemblem, men et medlemsemblem. Vi har bioanalytikere, laboranter mm ansat i bioanalytikerstillinger og vil gerne have dem med i fællesskabet i dbio og ønsker gerne at have dem som medlemmer i vores fagforening. Derfor mener vi også at man bør have ret til at bære et dbio emblem som medlem. ”

I Regionsbestyrelsen gennemgår vi alle kongresforslag som en del af forberedelsen til Kongressen. Kongressen for Danske Bioanalytikere bliver afholdt hver tredje år, denne gang den 23.-24. november 2021. Forslagene vil i sidste ende blive besluttet på Kongressen ved afstemning blandt de kongresdelerede (medlemmer af Danske Bioanalytikere) fra hele landet.

Særligt benyttede sider på dbio.dk