Blodbus - Sygehus Lillebælt

Klinisk Immunologisk Afdeling Sygehus Lillebælt: Regional mobil tappeorganisation og placering af Klinisk Immunologi på Kolding Sygehus.

Baggrund:
På et fælles sygehusledelsesmøde den 4. februar 2014, blev det besluttet at etablere en tredje regional mobil tappeorganisation, som dækkes af Sygehus Lillebælt. Den mobile tappeorganisation skal dække området Haderslev, Middelfart og Fredericia, og starter 1. oktober 2014. De to øvrige mobile tappeorganisationer, som allerede er etableret, har base på henholdsvis Odense Universitetshospital og Sydvestjysk Sygehus.

Den mobile tappeorganisation, som skal etableres inden for Sygehus Lillebælt, vil få sit udgangspunkt fra Kolding Sygehus, hvor bussen dagligt vil køre ud fra.

Der er 36 personer beskæftiget omkring tappe funktionen, som den ser ud i dag. – 15 på Kolding Sygehus og 17 på Vejle Sygehus og 4 på Fredericia Sygehus. Den fremtidige tappeorganisation skal bemandes med en normering på 12. Det betyder, at det personale som i dag varetager funktionen fuldt ud eller delvist, skal indgå i en personaleproces i forhold til den ændrede opbygning.

Parallelt med processen omkring den nye tappeorganisation har direktionen i samråd med ledelsen for Laboratoriecenteret drøftet den organisatoriske placering af immunologien. Der er enighed om, at det på sigt skal kunne give god faglig mening at forankre immunologien på Akutsygehuset i Kolding. Dette planlægges indført i forbindelse med indflytningen i det nye laboratorium, der tages i brug august 2015.

Personalet i KIBA, SLB, har ultimo 2013 fået kendskab til, at den mobile tappeorganisation i Region Syddanmark også ville komme til at omfatte dem. Processen her blev der protesteret over i Hovedudvalget. Grunden til protesten var den manglende medarbejderinddragelse samt bekymringer fra personalets side omkring arbejdsmiljøforhold. Ledelsen tog denne protest til efterretning.

Flytning af Immunologien fra Vejle Sygehus til Kolding er ny for personalet. De blev orienteret på et ekstraordinært LMU og personalemøde 3. april. Og efterfølgende er man gået i gang med personaleprocessen, og der er her lagt op til at sikre, at personalehåndteringen gennemføres i tråd med værdierne og garantierne i Region Syddanmark.

LMU og tillidsrepræsentanter følger processen og biddrager på den måde til, at personalets faglige kompetencer bliver brugt i planlægningsfasen. Den første runde af ansættelsessamtaler har været holdt i sidste uge. Der bliver jo brug for personale, der vil tage kørekort til at køre den meget store bus.

M.h.t. flytning til Kolding, er personalet herfra også med og kan på den måde også være med til at præge indretningen af deres nye arbejdsplads, da ombygningen af laboratoriet i Kolding ikke er færdig endnu.

M.v.h.
Hanne Nielsen Bonde, regionsformand og Solveig Dein Kjeldgaard, regionsnæstformand.

Særligt benyttede sider på dbio.dk