Bioanalytikere på byvandring på Vesterbro

19 medlemmer deltog d. 8. oktober i en spændende guidet tur rundt på Vesterbro. Her fik vi indsigt i, hvordan der sidst i 1800-tallet var græsmarker, hvor der nu er stenbro, samt hvor lidt plads en familie egentlig havde. Læs mere og se billede fra turen.


Tekst og foto: Hanne Præst Pedersen

vesterbro305x137px

På Københavns Museums hjemmeside kan følgende læses og ses:

Byvandring på Vesterbro

Fra landlig idyl til byfornyelse 

Voldene nedlægges, demarkationsterræn inddrages, og der bygges. Det beskidte rykker ud af den gamle by og ind i de nye brokvarterer, hvor slagteriaffald og lokumstønder blev en del af byens liv.

Det var dengang!

Nu spirer kreativitet og grønne områder frem på Vesterbro.

Vi går en tur på Vesterbro og kigger på bydelens gamle og nye funktioner.

Blandt andet ser vi på, hvordan den gamle skydebane, der tidligere var forbeholdt byens spidser, blev en offentlig tilgængelig park og legeplads, ligesom vi følger i sporene på Rosenåen, der løb direkte gennem bydelen (Rosenåen ligger under Abel Cathrines gade - det er derfor den snor sig som den gør).

Vi kommer også forbi Otto Krabbes Plads, hvor manglen på grønt fik beboerne til at lægge rullegræs på pladsen, der i dag bliver brugt som grønt område af beboerne på Vesterbro.

Turen sluttede i Westend - en hel ny moderne bydel i bydelen.

Læs mere og se også JyllandsPostens reportage fra en byvandring på  Københavns museums hjemmeside.

Dbio guidet tur på vesterbro 2014

Hvor billedet er taget kunne man have en et eller to værelses lejlighed. Sidstnævnte havde en lang gang i midten af huset og på den ene side var et værelse ud mod gaden og på den anden side et værelse ud mod gården. I den ene ende af gangen var et fælles køkken og i den anden et badeværelse. Das var i gården.

Særligt benyttede sider på dbio.dk