Ledertemadag i dbio-Syddanmark den 4/9-2014

Dagen handlede om Professionsbacheloruddannelserne, Kandidat i Bioanalyse, Strukturprojektet og ledernes indflydelse i dbio samt OK-15

Regionsformand Hanne Nielsen Bonde bød velkommen til 9 ledere, 4 regionsbestyrelsesmedlemmer og de to oplægsholdere fra dbio: Næstformand Martina Jürs og konsulent Lisa Bjørnlund Strandmark, som begge til daglig arbejder med uddannelse, videreuddannelse og faget, samt ledernes situation i dbio. 

Leder-foto-19
Hanne Nielsen Bonde
Leder-foto-15
Martina Jürs

 

 

 

 

 

 

Leder-foto-14
Lisa Bjørnlumd Strandmark

Herefter kom Martina med et oplæg om ledernes mulighed for indflydelse i dbio. Emnet er båret af kongresbeslutningen fra 2012 (som jo har sit udspring i dbio-Syddanmark): "Danske bioanalytikere, også for ledere. Kongressen henstiller til, at Hovedbestyrelsen arbejder med helhedsorganisationen". Dette arbejde har været en del af det netop overståede strukturprojekt

Martina redegjorde for arbejdet i projektforløbet og orienterede desuden om resultatet af strukturprojektet på lederområdet.
Der var en del spørgsmål til oplægget og desuden en drøftelse af de muligheder, der er for lederne for at få indflydelse, samt forslag til det videre arbejde med dette område.

Martinas næste oplæg handlede om uddannelsesområdet, hvor hun fortalte om situationen på nuværende tidspunkt. Hun kom desuden ind på de strømninger der er på uddannelsesområdet og fortalte, hvilken vej vores uddannelse kunne tænkes at bevæge sig henad.

Så var det Lisas tur til at holde oplæg. Tina fortalte indledningsvis at hun er konsulent på videreuddannelsesområdet og forskning i faget. Hun står bl.a. for vores kursuskatalog.
Herefter fortalte hun om den (måske) kommende kandidatuddannelse i bioanalyse, og lagde vægt på, at der her er en reel mulighed for lederne for at få stor indflydelse på forløbet. Dermed har de også en del af ansvaret for at kandidatuddannelsen bliver til noget.
Hvis den bliver en realitet, kommer den i første omgang til at ligge på Syddansk Universitet (SDU), der ligger centralt i landet, og derfor kan tiltrække deltagere fra hele Danmark.
SDU har udviklet en model, som der skal arbejdes med i forbindelse med etableringen af kandidatuddannelsen, og her er der brug for en høringsgruppe. Og her kunne vores ledere være et godt bud på deltagere.
Selve opbygningen af kandidatuddannelsen er også på plads med fællesspor og specialespor.

Der var både spørgsmål og kommentarer til Lisas indlæg, der blev fulgt op af et gruppearbejde.

 

Leder-foto-10
Leder-foto-11

 

Leder-foto-12

Resultatet af gruppearbejdet kan ses på planchen herunder:

Leder-foto-8

Efter frokost handlede det om OK-15, herunder om ledernes ønsker og krav til de kommende OK-forhandlinger.

Der var desuden en drøftelse af ledernes mulighed for at vælge leder-TR - og at det, som det er nu, er regionsformanden, der fungerer som TR for lederne.

Der sendes et længere notat fra mødet ud til ledende bioanalytikere og afdelingsbioanalytikere, og alle de input, der er kommet om de forskellige dagsordenspunkter, vil blive bragt videre til regionsbestyrelse, hovedbestyrelse og dbio's sekretariat.

De plancher, der blev brugt af Martina, vil også blive sendt til ledergruppen. 

Særligt benyttede sider på dbio.dk