dbio med i fællesskab for en halv million offentligt ansatte

Bert Asbild er centralt placeret i det nye 'Forhandlingsfælleskabet' for mere end 500.000 ansatte i kommuner og regioner.

Nyhed

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

KTO_2500092391
Stillbillede fra kampagnefilmen 'Vores aftaler. Din styrke', som skal vise værdien af fællesskaber.

Danske Bioanalytikere stiftede i går sammen med 52 andre organisationer Danmarks største forhandlingsfælleskab for ca. 570.000 ansatte i kommuner og regioner. Det nye forhandlingsfællesskab hedder Forhandlingsfællesskabet. Forhandlingsfælleskabet er et stærkt modsvar til de offentlige arbejdsgivere og skal sikre medlemmerne bedst mulige vilkår.

 Grundlaget for Forhandlingsfælleskabet blev aftalt i april måned i en principaftale, som blev godkendt i organisationerne, blandt andet Danske Bioanalytikere. Sideløbende med samarbejdet om det nye forhandlingsfælleskab, har organisationerne også været i gang med en fælles forberedelse af overenskomstforhandlingerne i 2015.

Fagbevægelsen er endelig samlet

Danske Bioanalytikere er stadig en del af Sundhedskartellet, der også dækker bl.a. jordemødre, farmakonomer og sygeplejersker. Formand Bert Asbild hilser Forhandlingsfælleskabet velkomment:

- Jeg er overbevist om, at vi med Forhandlingsfælleskabet opnår den styrke, der skal til for at matche arbejdsgiverne ved OK15. Jeg har altid ønsket, at Fagbevægelsen kunne agere mere samlet, og det må man sige er lykkedes med Forhandlingsfællesskabet, der repræsenterer samtlige forhandlingsberettigede organisationer med ansatte i kommuner og regioner.

Forhandlingsfælleskabet forhandler de generelle aftaler, blandt andet lønstigninger, ferie, pension mv. Sundhedskartellet fortsætter som selvstændig organisation og forhandler stadig selv de organisationsspecifikke aftaler, som overenskomsten og aftaler om blandt andet arbejdstid og arbejdsmiljø.

Bert med ved bordet

Bert Asbild, der er næstformand i Sundhedskartellet, sidder i forhandlingsdelegationen på det regionale område i både Forhandlingsfælleskabet og i Sundhedskartellet og dermed centralt placeret i de kommende forhandlinger:

- Sundhedskartellet fortsætter med den fællesnævner at vi alle arbejder med sundhed. Der vil være emner, der er relevante at forhandle på det helt store bord alle sammen, emner som Sundhedskartellet forhandler, ligesom der kan være specifikke krav, som vi selv forhandler ved vores eget dbio-bord. Eller i samarbejde med andre, som deler vores interesser. Jeg er særligt glad for, at jeg sidder med ved alle borde og kan repræsentere bioanalytikerne, siger Bert Asbild.

Kampagnefilm

Danske Bioanalytikere har i starten af oktober afleveret dbio’s krav til OK15 til Sundhedskartellet, hvor kravene nu prioriteres med de øvrige 10 organisationer. Sundhedskartellet afleverer krav til Forhandlingsfælleskabet i starten af november, som så prioriterer krav. Endelig udveksler Forhandlingsfællesskabet krav med Danske Regioner i midten af december.

En række af organisationerne har også samarbejdet om en kampagne, som skal vise værdien af fællesskaber og de offentligt ansattes bidrag til løsninger og værdien af aftalesystemet. 

Kampagnefilmen kan ses her.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk