Pærer, pebermynte og krydderkage: Charlottes bud på en dbiokage

Charlotte Holm Brodersen, bioanalytiker og deltager i Den Store Bagedyst, giver sit bud på en bioanalytikerkage. Få inspiration til din egen kage og deltag i konkurrencen.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist 

charlotteskage_web

Grøn som dbio, et hjerte af chokolade og fyldt med pærremousse. Charlottes bud på en bioanalytikerkage.

​Opgaven var klar. Lav en kage, der siger bioanalytiker og indeholder budskabet fra kampagnen Brug os. Vi stikker. Som sagt så gjort med de indlagte benspænd lavede Charlotte Holm Brodersen sit bud på en bioanalytikerkage.

”Jeg har lavet rigtig mange grimme kager, inden jeg nåede frem til resultatet,” siger Charlotte og fortæller, at hun fik hendes far til at producere en speciel form til kampagnens logo.

Charlottes bioanalytikerkage er baseret på en mousse af grønne pærer og pebermynte, indeni den krydderkage med juleinspireret smag af blandt andet nelliker og allerinderst en kugle af chokolademousse.

Grønne farver og opskrift

”Jeg ville gerne lave en utraditionel kage. Den grønne dbio-farve var vigtig og ingredienserne skulle være årstidsbestemt,” siger hun.

Læs opskriften på den grønne bioanalytikerkage på dbio.dk senere i december. Indtil da kan du få inspiration til kreativ madlavning på Charlottes blog, cozycooking.dk. Lige nu eksperimenterer hun med fermentering og vietnamesiske krydderier. 

​Bag en kage og vind en luksus spa-oplevelse for 2.

  1. Bag dit bud på en bioanalytikerkage, hvor du inddrager sloganet ”Brug os. Vi stikker ikke”.
  2. Tag et billede og læg det på Instagram med tagget: #vistikkerikke #bioanalytiker
  3. Del kagen med familie, venner eller kollegaer.
  4. Kryds fingre – Måske er det dig, der vinder en luksus spaoplevelse for 2.

Deadline for at lægge billeder på Instagram og deltage i konkurrencen er d. 12. januar 2015.

Vinderen offentliggøres i fagbladet, på dbio.dk og Facebook d. 24. februar 2015.

Særligt benyttede sider på dbio.dk